IJstijd

Gepubliceerd op 12 januari 2024 om 10:28

It giet oan! Het jaar is nog maar net begonnen en de schaatsen zijn alweer van zolder gehaald. Buitenspelen in de kou kan prima, maar een bevroren vijver maakt het natuurlijk nog véél leuker!

Schaatsen - Vrolyck buitenspeelgoed

Er werd al behoorlijk wat vorst voorspeld, dus na de eerste nacht stonden de jongens als vol verwachting bij de vijver, in de hoop dat hij bevroren was. Ja hoor! Het ijs was in de maak, maar er was helaas nog wat geduld nodig voordat we er veilig op konden.

Op dag 3 was het ijs dik genoeg en konden de schaatsen aan. Heerlijk, wat hebben ze geschaatst! Gevolgd door een potje ijsvoetbal en ijshockey.

Is er bij jou in de buurt ook een ijsbaan? Ga er dan zeker met de kinderen naartoe! Met schaatsen, maar zeker ook zonder hebben ze net zoveel plezier. Het komt niet vaak voor dat kinderen op het ijs kunnen spelen, dus neem ze mee! Behalve schaatsen, bedenken kinderen nog zoveel meer op op en rond het ijs te doen. Wie zijn steen glijdt bijvoorbeeld het verst? Kun je ijs breken met een steen of stok? En spelen met afgebroken ijsbrokken geeft ook gegarandeerd eindeloos speelplezier.

 

Ga je op pad? Houd er dan rekening mee dat ze niet meer mee naar huis willen. Voordeel van een bevroren vijver in de tuin is dan ook dat ik de spruitjes mooi op de kant kon klaarmaken. Tja, buitenspelen kan immers niet wachten. En het avondeten ook niet (altijd). Dus win-win met een middag vol gezelligheid! 💚