The Pollinators helpen de Bij

Gepubliceerd op 9 april 2024 om 09:20

The Pollinators

Sinds 2016 helpen The Pollinators bestuivende insecten in hun voortbestaan. Dit doen we door het landschap in Nederland te herstellen.

We brengen bloemen en bomen terug, stimuleren bewustwording over biodiversiteit en streven naar een gezondere relatie met onze natuurlijke omgeving.

Decennialang neemt het aantal bestuivende insecten sterk af en dat is geen goed nieuws. Zonder deze kleine vrienden zouden we geen appelsap drinken en of tomaten eten. Een groot deel van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door insecten. Ecosystemen kunnen niet zonder en de afnemende populaties hebben directe negatieve gevolgen, zoals het verlies van biodiversiteit.

Nederland telt zo’n 360 soorten wilde bijen, maar een groot deel staat op de rode lijst voor ernstig bedreigde diersoorten en dreigt uit ons land te verdwijnen. Afgelopen decennia daalden de aantallen bestuivende insecten en de diversiteit ervan dramatisch. Veel soorten zitten op de rand van uitsterven. Daarom komen The Pollinators in actie!

The Polinators_Voedselbank_voor_Bijen

Voer de Bij Bij

Help mee met zaaien, doe mee met Voer de Bij Bij.

Elk jaar op 22 april voeren we de bij bij en vragen we extra aandacht voor bestuivende insecten. We helpen insecten door duizenden Voedselbanken voor Bijen te openen door heel Nederland (en België). Hier kun je gratis inheems, gifvrij bloemzaad ophalen en samen met honderdduizenden huishoudens op 22 april zaaien. In je tuin, in boomspiegels in de straat, of op je balkon. En dan… groeien, bloeien en genieten. Samen maken we een gigafeestmaal voor bestuivers! Doe je mee?

Vrolyck is Voedselbank voor Bijen

Vrolyck doet mee aan de Voer de Bij Bij campagne van The Pollinators. Ik ben daarmee een Voedselbank voor Bijen en kan 19 buurtgenoten voorzien van een zakje bloemzaad.
Kom bij mij een zakje inheems bloemzaad ophalen tussen 11-22 april en zaai mee tijdens de Nationale Zaaidag op 22 april.

Elke bloem telt!
Laat me weten of je langs wilt komen, dan maken we een afspraak. Dat kan via het Vrolyck-contactformulier of vanuit de Voedselbank.

 

Kijk op www.voerdebijbij.nl voor meer informatie over de campagne.
Help je mee met Bij-voeren?

💚

The Polinators_Voedselbank_voor_Bijen